MiMosodánk logó

Mimosodánk - BLOG

Hogyan hátráltatja a szálláshelyedet, ha saját kezedbe veszed a mosást?

Minden vállalkozás számára kulcsfontosságú a sikerhez, hogy megtalálja a költségek minimalizálásának és a jövedelmezőség javításának módját. A szállodák számára ez sokkal ijesztőbb feladat lehet, hiszen szeretik kezükbe venni az irányítást. 

De valóban ez lenne a jó megoldás?

Az egyik szolgáltatás, amely a vendégek szállodai élményét javíthatja vagy megszakíthatja: mosoda. 

Az ágynemű frissességétől, a törölközők puhaságáig és tisztaságáig minden hozzájárul ahhoz, hogy a vendégek hogyan érzik magukat a szállodában tartózkodásuk ideje alatt, és ezek a dolgok attól függnek, hogy a mosodád maximális hatékonysággal működik-e.

Annak ellenére, hogy a mosás mennyire fontos a szálloda további működése szempontjából, sok gyakori hibát követnek el, még a legjobb szállásadók is. 

Ezek a hibák szükségtelenül magas üzemeltetési költségekhez, vendégek elvesztéséhez, valamint lassú vagy eredménytelen kiszolgáláshoz vezethetnek.

Íme a szállodai mosodai berendezésekkel kapcsolatos problémák listája:

Régi, elavult berendezések használata. 

Sokáig nem volt szükség a házon belüli mosodai berendezések fejlesztésére, feltételezve, hogy a régebbi gépek még működőképesek voltak. 

Közel 60 éven keresztül kevés valódi innováció volt a kereskedelmi mosógépek tervezésében, ami szükségtelen kiadást jelentett a korszerűsítésekkel.

Azonban a szállodai mosoda jövője megváltozott. A mosógépek nagyot fejlődtek, például az alacsony víztartalmú mosodai rendszereknek köszönhetően jelentős változás történt a ruhanemű feldolgozásában ahhoz, hogy a mosodai rendszerek korszerűsítésének gondolata komoly megfontolást igényeljen.

Ezek az új kereskedelmi mosógépek 80%-os megtakarítással, feleannyi vegyszerhasználattal és kevés fűtőberendezésekkel rendelkeznek, amelyek kiváló szövetkezelést és jelentős működési költségek megtakarítást tesznek lehetővé.

A régi kereskedelmi mosodai berendezések pedig kevésbé energiahatékonyak, és több karbantartási problémát és állásidőt okoznak. A végén ez több százezres költséget jelent a szálloda számára. 

Nem használod ki a technológia előnyeit. 

A mosodai technológia minden eddiginél fejlettebb, ami csak előnyös lehet vállalkozásod számára. A mosókonyha és a berendezéskezelő eszközök segítségével jobban kezelheted a szálloda helyszíni mosodáját. 

A ma elérhető automatizált riasztások, jelentéskészítés és felügyeleti technológia lehetővé teszi a gép teljesítményének nyomon követését bárhonnan, ahol van internetkapcsolat, és megalapozott üzleti döntéseket hozhat. Ez viszont javítja a teljesítményt és pénzt takarít meg.

Gépek túl- vagy alultöltése.

Ez a legnagyobb hiba mind a professzionális mosodai szolgáltatások, mind az otthoni emberek körében. A nagyméretű, ipari kapacitású mosógépeknél az a kísértés, hogy az ajánlott kapacitás helyett a színültig megtöltsék őket.

Ha a mosógép túl van töltve, nem tudja egyenletesen elosztani a mosószert a töltetben, és nem tudja megfelelően felkeverni a textíliákat, ami tökéletlen tisztítási ciklusokhoz és szennyeződésekhez vezet az ágyneműben és törölközőben.

Nem csak ez, hanem a túlzott kapacitás mellett végzett munka további kopást okoz a gépeken, így gyorsabban elhasználódik. Ez a mosógépek javításának és/vagy cseréjének megnövekedett költségeihez vezet.

Amikor attól tartunk, hogy túlterheljük a gépét, az ellenkező hibát is elkövethetjük, és nem teszünk elegendő szennyest a gépbe. 

Ez nagyon pazarló lehet, ugyanis egy mosógép ugyanannyi vizet és energiát fogyaszt fél töltettel, mint egy teljes mosógéppel.

Amellett, hogy pazaroljuk a vizet, mosodai személyzet idejét is pazaroljuk a házon belüli mosási műveleteknél. A nap végére a tiszta ágyneműk száma a felére csökkenhet. 

A gépeket úgy tervezték, hogy egy adott kapacitást eltartsanak. Túl- vagy alulterhelésük azt jelenti, hogy nem működnek a csúcsteljesítményen, ami komoly hatással lehet az ágyneműre, a mosás teljesítményére és magukra a gépekre. 

Nem megfelelő szappan vagy vegyszer használata. 

Mindig kövesd az ajánlásokat, utasításokat, amikor vegyi anyagokról van szó. A megfelelő mennyiségű vegyszer és szappan használata kulcsfontosságú a szálloda mosodai működése szempontjából. 

A nem megfelelő vegyszerek használata jelentősen befolyásolja az ágynemű minőségét és a vendégek élményét.

Emellett az is problémát okozhat, ha túl sok vegyszert használunk. Ez egyáltalán nem segít a textília tisztává varázslásában, inkább rontja a minőségét, hiszen a túl sok vegyszer a szövetek idő előtti kopásához vezethet. 

Nem megfelelően képezzük ki a személyzetet. 

A szállodákban jellemző a takarító és karbantartó személyzet fluktuációja, ami kihívást jelenthet a képzésben és a beszállásnál. Az edzést azonban soha nem szabad félvállról venni vagy spórolni. 

A szállodákban gyakori hiba, hogy például a szobalányokkal próbálják elvégeztetni a mosási feladatokat is. Mosni azonban nem mindenki tud. A nem megfelelő használat károsíthatja a gépeket, megnövelheti az ágyneműcsere költségeket.

Képzett és elkötelezett munkatársakra lenne szükséged a mosás elvégzéshez is. 

A fenti példákból jól látható mennyi problémát okozhat szálláshelyed számára, hogy ha nem megfelelően végzed a mosási folyamatot.

Felmerül a kérdés, hogy nem lenne egyszerűbb kiszervezni ezt a feladatot és levenni a terhet a válladról?

Szeretettel várunk Heves megyében, hogy textíliáidat patyolat tisztává varázsolhassuk!

Ezek is érdekelhetnek:

Hogyan mossunk? Profi mosodai tanácsok

Mosási tippek fehér textíliákhoz

error: @MIMosodánk

Kérj személyre szabott árajánlatot

Tevékenység helye
Mosatni kivánt textiliák típusa:
Milyen rendszerességel kéred a szállítást?
Textiliák anyaga