MiMosodánk logó

Mimosodánk - BLOG

Mosodák 2022-ben útmutató

Mosodai vállalkozást szeretnél indítani? Nos, az időzítés nem is lehetne jobb.

Ahogy a koronavírus után a gazdaság visszatér a pályára, a sikeres kisvállalkozások beindításának lehetőségei egyre csak nőnek. 

Ebben a bejegyzésben egy útmutatót hoztunk, amely segít, hogy elindíts velünk egy  mosodai vállalkozást

Nem meglepő, hogy sok kis- és nagyvállalkozás vált a COVID-19 világjárvány áldozatává, azonban a járvány hatása miatt talán most még nagyobb szükség van a mosodákra, mint valaha. 

A higiénia és a tisztaság sokak számára most elsődleges szempont szerte a világon, így egyre keresettebbek a megbízható mosodák.

Az ágyneműk tisztántartására szükség van egy hotelnél, egy szállodánál, egy apartmannál…a probléma azonban az, hogy nem tud mindenki mosni. Ez egy külön szakma, melyet tökéletesen el kell sajátítani ahhoz, hogy a textil valóban tiszta, foltmentes és friss legyen.

A mosodai szolgáltatások kiváló lehetőséget nyújtanak, hogy megspóroljunk magunknak pénzt, időt és energiát azáltal, hogy profikra bízzuk ezt a feladatot.

A mosodai üzlet tele van lehetőségekkel. Sok alacsony költségvetésű vállalkozás is gyorsan elindulhat, majd pedig könnyedén tovább fejlődhet. Ezzel a vállalkozással segíthetsz diákoknak, nagycsaládosoknak, vagy például szállodáknak is, akiknek nincs idejük vagy lehetőségük a mosással foglalkozni.

Milyen előnyökkel és hátrányokkal rendelkezik egy mosodai vállalkozás elindítása?

Valljuk be, egy mosodai vállalkozást elindítani nem hangzik olyan menőn, mint egy másik vállalkozás, azonban az egyik legjövedelmezőbb üzlet. Habár a járvány a mosodai üzletágnak sem tett jót, de ezek a szolgáltatások nem szűntek meg.

A vállalkozás beindítása hosszú folyamat is lehet, ne is beszéljünk az időközben felmerülő problémákról. Előfordulhat például, hogy kiválasztottad a tökéletes helyszínt, azonban nincs bekötve gáz vagy víz. Ez minden vállalkozásnál gondot jelentene, de egy mosodát működtetni víz nélkül elég nehéz lenne.

Útmutatónk segít, hogy kulcsrakész vállalkozást kaphass, megkímélünk a nehézségektől azáltal, hogy összegyűjtöttük Neked néhány előnyét, illetve hátrányát a mosodai vállalkozás elindításának. 

Előnyök:

  • Egy mosodai üzletágnak nagy a befektetés megtérülése. 
  • Minden más szolgáltató üzletágtól eltérően a mosodai üzletágnak kevesebb készletkezelésre és raktárfeltöltésre van szüksége.
  • Ez egy örökzöld, jövedelmező üzlet, nem szezonális. Mosásra télen-nyáron szükség van. 
  • A munkaerő felvétel a legkisebb gondod. A mosodai vállalkozásoknál sok alkalmazott részmunkaidőben dolgozik.
  • Az üzlet elindításához csak meg kell ismerkedni az üzletág alapjaival, és már indíthatjuk is.

Hátrányok:

  • Határidőre kell dolgozni, és az ügyfél igényeinek eleget kell tenni. 
  • A megfelelő hely megtalálása nehéz lehet, hiszen a tökéletes hely hozzájárul a vállalkozás sikeréhez.
  • A mosodai vállalkozás elindításához nagyobb induló költségekre van szükség, hiszen több berendezést is be kell szerezni.
  • Az engedélyek beszerzése miatt, a nyitás ideje 1 évet is csúszhat.

Milyen eszközökre van szüksége egy mosodai vállalkozás elindításához?

A mosodai vállalkozás elindítása során nem szabad spórolnunk a megfelelő berendezések beszerzésén. Nem érdemes a legolcsóbbat választani mindenből, hiszen ez azzal is járhat, hogy sűrűbben kell javítani, cserélni.

A szükséges eszközök természetesen attól is függnek, hogy milyen szolgáltatásokat kínálunk az ügyfeleknek, de a felsorolt eszközökre nagy valószínűséggel Neked is szükséged lesz.

A mosás alapja egy mosógép, és a vállalkozás méretétől függően biztosan szükséged lesz 4-5 darabra belőle. Szárítógépre szintén szükséged lesz, legalább 3 darabra. A vasalóasztalokról sem feledkezhetsz meg, hiszen a frissen mosott és szárított ruhák olykor vasalást is igényelnek. Amire még biztosan szükséged lesz, azok a vegyszerek, amelyeket a mosáshoz fogsz használni. Például mosószer, folttisztító, öblítő.

Hogyan készüljünk fel egy mosodai vállalkozás indítására?

A mosodai vállalkozás alapjainak elsajátítása után, azt is meg kell tanulnunk, hogyan tudjuk az ügyfeleket bevonzani.

Hiszen mi értelme lenne egy vállalkozást elindítani, ha senki nem tud a létezésünkről?

Először is egy alapos piackutatás segít abban, hogy ne rossz helyet válasszunk az üzlet megnyitásához. Ezáltal láthatóvá válik, hogy hol van már elegendő mosoda, és melyik terület lenne ideális számunkra.

Majd adjunk nevet a vállalkozásnak, olyat, ami könnyen megjegyezhető. Készíttessünk egy logót, amely passzol a névhez, végül pedig jöhet a weboldal létrehozása. A felület segítségével az ügyfelek könnyedén tájékozódhatnak az elérhető szolgáltatásokról.

A mosodai iparág rendkívül jövedelmező, azonban, ha valaki tapasztalatlanul vág bele, sok nehézséggel szembesülhet. Például, ha kis létszámú mosodai alkalmazottat foglalkoztatsz, akkor az adminisztráció és a szállítás a hatékony munka rovására mehet. 

Pontosan leszervezett, kontrollálható munkafolyamatokkal növelhető a hatékonyság és a gazdaságos működés is. 

Kulcsrakész mosoda, mérhető munkafolyamatokkal, üzleti tervvel, szakmai tanácsokkal…

Felkészültél? Nyissuk meg azt a mosodát!

error: @MIMosodánk

Kérj személyre szabott árajánlatot

Tevékenység helye
Mosatni kivánt textiliák típusa:
Milyen rendszerességel kéred a szállítást?
Textiliák anyaga